Old-fashioned cheesecake

In mijn studietijd in Engeland had je dit in de diepvries (heel convenient ook dat de supermarkt zo ongeveer 24-7 open was).
150 g verkruimelde volkoren biscuit
75 g gesmolten boter
250 g Mon Chou
275 g kristalsuiker
3 eieren1 dooier
2 lepels bloem
2 lepels slagroom
1 lepel geraspte citroenschil
1 lepel geraspte sinaasappelschil
2 theelepel vanille-essence (of vanille suiker)
500 g aardbeien
sap van ½ citroen (beter van niet, of heel kleinbeetje)
1 lepel crème de cassis o.i.d. (doe ik nooit)
1 lepel maïzena
Meng biscuits met de gesmolten boter. Druk op de bodem van een springvorm van 22 cm doorsnee.
Klop Mon Chou met suiker glad. Voeg ei, dooier, bloem, slagroom, citrusschillen en vanille-essence toe en klop tot een glad mengsel.
Giet op de kruimellaag en zet 10 minuten op 200°, dan nog 1 uur op 120°. Laat afkoelen en neem uit de vorm.
Snij 200 g aardbeien in plakken of halveer ze als ze klein zijn. Besprenkel met de helft van de citroensap.
Druk 300 g aardbeien door een zeef en doemet de crème de cassis, maïzena en de rest van het citroensap in een pan, zet op laag vuur en breng al kloppend aan de kook tot een dikke gladde saus ontstaat.
Afkoelen.
Schik de aardbeien op de taart, giet de afgekoelde saus erover en zet minstens 4 uur in de koelkast.
1 Comments:
Jaaaa!! CHEESECAKE!!! :)
Een reactie posten
<< Home