maandag, maart 06, 2006

Knoflookkip



Hier heb je gegarandeerd 24 uur plezier van ;).

Eerst:

- kippebouten met vel marineren in bakblik(maak mengseltje en dan met kwastje insmeren):
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels zaanse mosterd
- 1 eetlepel balsamico
- 1 eetlepel verse tijm (of meer net hoeveel zin jehebt)
- 4 rozemarijntakjes
- 4 eetlepels honing
- citroenrasp van 1 citroen

Als je klaar bent met insmeren knijp je de citroen uitover het geheel. Lekker paar uurtjes laten staan.

Als je gaat koken:

- haal de kip uit de marinade.
- schil aardappelen en hak in partjes
- snij het kontje van de verse knoflookbollen (je hebteen bol per persoon)
- doe aardappelen en knoflook in bakblik en meng goedmet marinade, doe eventueel meer olijfolie in het blik
- rooster in de oven 20 minuten op 180/200 graden

Vervolgens:

- Laat sap uit bakblik lopen
- Proef of het goed is
- voeg eventueel extrahoning/mosterd toe
- Voeg kip toe vel naar boven en sprenkel marinade over geheel (houd klein beetje marinade achter)
- Zout toevoegen
- rooster 35 minuten

Check eea, en:

- Leng 3 eetlepels honing aan met laatste beetje marinade (laat honing eventueel smelten in magnetron)
- kwast dit over vel van de kip en knoflook
- rooster nog 15/20 minuten (goed checken of het niet verbrandt - dan roosteren afmaken met folie over kip)

Serveren met salade of groene groenten.