zaterdag, maart 01, 2008

Wafelpudding met bosbessen en aardbijen



Voor 4 personen:

250 gr wafels - gewoon lekkere zachte goedkope wafels - geen luikse wafels
bakje bosbessen, handje aardbijen in vieren gesneden
100 gr witte chocolade, ik had een reep met crispies erin, gehakt
2 eieren
30 gr. fijne kristalsuiker
1 el bloem
1 tl geraspte citroenschil
1 zakje vanillesuiker
250 ml slagroom
Pak kant en klare slagroom
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snij de wafels in blokjes van 2 cm.
Doe de helft in een ovenschaal, verdeel helft fruit en chocola erover.
Maak nog een laag wafels/fruit/chocola.
Klop de eieren los met de suiker, bloem, citroenrasp, vanille en slagroom.
Schenk het eimengsel over de wafels en zet 10 min. weg.
Bak 35 min. in de oven of tot het goudbruin is.
Bestuif met poedersuiker en serveer met slagroom.