donderdag, juni 22, 2006

Salade met knapperige kippenvleugeltjes

Voor de salade:

- 150 gram jonge (verse) spinazie
- zakje pijnboompitjes
- 1 appel
- olijfolie
- balsamico-azijn
- kaasschilvers
- Goeie italiaanse ham

Voor de kippenvleugeltjes:

- kippenvleugeltjes :-S
- bloem
- boter
- paprikapoeder
- tabasco
- balsamico-azijn

Maak eerst de kippevleugeltjes:

Doe ruim boter in de pan. Voeg als de boter gesmolten is een flinke scheut balsamico en een flinke scheut tabasco toe. Voeg ook nog 1 eetlepel paprikapoeder toe.

Knip de vleugeltjes in 2 delen en bestrooi ze ruim met bloem. Bak in 20 minuten om en om mooi bruin.

Maak ondertussen de salade:

Schil de appel en snij in kleine blokjes
Meng ongeveer 3 eetlepels olijfolie met 3 eetlepels balsamico

Snij ham in kleine rolletjes

Rooster de pijnboompitjes

Voeg alles bijelkaar, goed mengen en naar smaak zout en peper toevoegen.

1 Comments:

At vrijdag, juni 30, 2006 6:20:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Heerlijk en bedankt dat hij op je site staat. Nu kan ik het ook altijd gaan maken..

xxxx

 

Een reactie posten

<< Home