En nog eentje van Marrieke en Michel: Ghiotta di pesce spada
Errug lekker! En nu ik het zo lees best te doen ;)
400 gram zwaardvis
400 gram aardappelen
200 gram gepelde tomaten (blik)
4 ansjovis
30 gram kappertjes
50 gram olijven (bij voorkeur zwart)
1 ui
2 teentjes knoflook
4 blaadjes laurier
Oregano
Zout
Peper
Olijfolie
Schil de aardappelen en snij ze in hele dunne plakjes, ook de ui snij je heel dun. Belangrijk anders is de aardappel niet op tijd gaar.
Verder klein snijden: de knoflook teentjes en de ansjovis.
Intussen laat je de lege ovenschaal alvast opwarmen in de oven.
Olie de warme schaal en maak een bedje van de aardappelen waar je vervolgens de bovenstaande ingrediënten aan toevoegt.
De gepelde tomaten wel even vermalen met je handen en de harde delen eruit halen. Het geheel vermeng je met elkaar om als laatste de vis toe te voegen en wat te verstoppen tussen de aardappelen zodat hij goed doordrongen raakt van alle aroma’s.
In de voorverwarmde oven van 200 graden: 30 minuten.
3 Comments:
Ha die Marelle,
onderstaande tip klinkt een beetje suf, ik weet het, maar ik moet zeggen dat het wel lekkere dingen oplevert.
Ga naar www.bertolli.nl en geef je op voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks een recept in je box, natuurlijk altijd met één of meer ingrediënten van Bertolli maar die kun je ook vervangen door je eigen favorieten of verse materie. Afmelden kan elk moment.
Groeten,
Tim
P.s. kom je snel weer een keer bij kleine Sepp langs?
Hoi Marelle,
nog een tip die ik met je wil delen (en de rest van de bezoekers).
Ik weet dat je van goed voer houd dus dan is het ook handig om te weten waar je goed voer kan eten. En wat is er nou mooier om van een ander te lezen wat ie er van vond en waarom.
Kijk daarom op www.iens.nl voor heel veel restaurants en reviews van bezoekers. De site wijst zich voor zich.
Groeten,
papa tim
he lief...
we zijn in polen momenteel. op www.polen2006.web-log.nl kan je onze belevenissen volgen. ook jouw site staat vermeld.. dus misschien krijg je meer reacties...
kusje...
allie en sepp
Een reactie posten
<< Home