zondag, oktober 22, 2006

Surinaamse kip (roti voor beginners)



- 4 kippebouten
- 5 teentjes knoflook in plakjes
- 2 uien in ringen
- 5 romatomaten in achten
- verse selderij
- 2 tot 4 eetlepels kerriepoeder (ik strooi lustig)
- 6 kruimige aardappelen geschild en in stukken
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 rode peper of van die kant en klare peper uit een tube van de Appie
- 75 gram boter
- rijst
- sperziebonen

Haal het vel van de kippebouten en knip ze door op het gewricht.

Bak de pootjes en karbonades in de boter rondom goudbruin aan, haal de kip uit de pan.

Bak knoflook even aan, voeg ui toe en laat een paar minuutjes op zacht vuur bakken. Voeg tomaat toe, nog een paar minuutjes laten bakken op hoog vuur.

Knip ondertussen een handje selderij over de pan (houd een beetje selderij achter voor garnering en voer rest aan nijn).

Voeg kerriepoeder, kip, aardappelen, bouillontabletten, pepertje (of knijp peperspul) en 2 kopjes water toe. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan ongeveer 35 minuten op zacht vuur pruttelen. Zorg dat het goed vochtig blijft.

Haal deksel van de pan en kook in tot de saus goed is.

Kook ondertussen rijst en boontjes en serveer met het restje selderij over de rijst.