zaterdag, januari 27, 2007

Risotto al radicchio



Vandaag weer eens een nieuw receptje uitgeprobeerd. Ik was een beetje aan het bladeren door een Italiaans kookboek en vond zo een recept voor radicchio risotto. Nu hebben we in Padua 2 dagen geweldig gegeten met dit gerecht als een van de hoogtepunten, dus moest ik dit wel eens zelf uitproberen.

Voor 4 man:

1 ui
1 kropje radicchio (zo'n 300 gram)
30 gram rundermerg (uit een mergpijpje van de slager)
2 el boter
400 gram risottorijst
1 l volle rode wijn
75 gram versgeraspte pecorino

- Pel de ui en snij zeer fijn
- Snij radiccio in smalle reepjes
- Haal de merg uit de mergpijp
- Verwarm in grote koekenpan 1 el boter en de merg (merg als kruim of kleine stukjes)
- Bak de ui en radicchio kort aan in de boter
- Voeg de rijst toe
- Voeg 1 opscheplepel rode wijn toe
- Roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen en voeg dan elke keer weer een scheut toe - roeren, etc.
- Laat de risotto 30 minuten opstaan en GOED BLIJVEN ROEREN
- Voeg aan het einde de kaas en 1 el boter toe

Serveren met versgebakken ciabatta en een goede rode wijn - SMULLEN MAAR!