Super tonijnsteak met salade
Mmm, ik moet mijn camera weer eens opladen zodat ik ook kan laten zien hoe goed dit was, anyways. Ik haalde van de week een stuk briljante tonijn bij Schmidt in Rotterdam. Kost wat, maar het is echt heel lekker.
- 2 tonijnsteaks
- Kikkoman sojasaus
- Jonge bladsla
- Rucola
- Pecorino
- Buffalomozzerella
- Olijfolie
- Balsamico
- honing
- Rode ui
- Bakje groene aspergetips
- eitje
- Laat de tonijnsteak in flink wat sojasaus marineren
- Doe wat bladsla en evenveel rucola in een slakom.
- meng wat olijfolie, balsamico en honing tot een dressing (gewoon maar proeven tot jij hem lekker vindt)
- Bak de asperges en de ui (in grote stukken) aan in wat olijfolie
- Snijdt de helft van de buffalomozzerella in stukjes (andere helft houdt je over voor morgen of zo)
- Kook een eitje, eerst water aan de kook brengen, dan 7 minuten het eitje erin, gelijk met koud water afspoelen na het koken.
- Meng dit allemaal door de sla
- Rasp flink wat pecorino over de salade
- Snijdt het eitje in 6 partjes en leg op de salade
- Bak de tonijn in olijfolie aan, 1 a 2 minuutjes per kant, laat hem a.u.b. goed rood van binnen!!! stellen de tonijn en de eter erg op prijs.
1 Comments:
Aardappel en spinazie curry
700 gram aardappelen, in de schil
450 gram gewassen spinazie
1 gehakte ui
1 halve eetlepel geraspte gemberwortel
2 tenen knoflook uit de knijper
1 theelepel koenjit
2 theelelepels komijnzaadjes
1 theelepel chilipoeder
2 tomaten, grof gehakt
Borstel de aardappelen schoon en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in blokjes. Doe de spinazie met aanhangend water in een pan en zet deze op hoog vuur. Schep de spinazie een paar keer om tot deze begint te slinken. Neem de spinazie uit de pan en hak het grof. Doe de gehakte ui in een pan met een klein beetje water. Verwarm dit op hoog vuur tot de ui gaar is. Voeg vervolgens de knoflook, de gember, de koenjit, de komijnzaadjes en het chilipoeder toe. De bodem van de pan moet bijna droog zijn gekookt. Voeg de gehakte tomaten toe en bak deze even mee. Doe de aardappelblokjes en de spinazie er bij en verwarm alles al roerende tot de aardappelblokjes helemaal gaar zijn.
Gevonden op het internet, in theorie smaakt het heel lekker, maar wij hebben 'm nog niet gemaakt... dus op eigen risico...
Groeten,
Sepp, Allie en Tim
Een reactie posten
<< Home