Gegrilde artisjokken met truffelmayonaise
1 artiskjok pp.
3 eierdooiers
1 a 2 tl mosterd
truffelolijfolie zo'n 100 tot 150 ml.
aanvullen met gewone olijfolie, bij elkaar 300 ml.
citroen
zout / peper
- roer de eierdooiers met 1 tl. mosterd los
- voeg beetje bij beetje de olie toe en blijf kloppen
- voeg een beetje citroensap, peper en zout toe en proef, voeg eventueel extra mosterd, etc. toe
- haal de bladeren van de artisjokken tot je bij de lichte zachte blaadjes komt
- snijdt de bovenkant van de artisjokken zodat je de haren kunt zien en verwijder deze
- snijdt een stuk van de steel af zodat je zo'n 3 a 4 cm overhoudt en schil de steel
- schil nu de onderkant van de artisjok voorzichtig zodat je de onderkantjes van de bladeren die je eraf hebt gehaald ook verwijdert
- snijdt de artisjokken doormidden en wrijf ze in met citroen of doe ze direct in een pan met water met witte wijnazijn (doe dit echt gelijk, per artiskjok, ze worden dan niet bruin)
- kook de artisjokken 10 min.
- Verhit een grilpan
- snijd de artisjokken in plakken en besprekel ze met olie, bestrooi met peper en zout
- gril de artisjokken en serveer met truffelmayonaise
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home