Geroosterde pompoensalade met kikkererwten
1 pompoen
75 ml. olijfolie
1 el. honing of gembersiroop
1 tl. komijnpoeder
2 tenen knoflook, gehakt
chilipeper in molentje
1 blik kikkererwten uitgelekt (450 gr.)
1 zakje rucolasla
3 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
200 gr. zachte verse geitenkaas
optioneel: spekreepjes
- verwarm oven voor op 185 graden
- schil pompoen en snijd in mooi stukken
- leg in ovenschaal, meng met olie / honing / gembersiroop
- bestrooi met komijnpoeder, helft knoflook, chilipeper en zout
- rooster in 25 min. goudbruin (schep zo nu en dan om)
- Verwarm kikkererwten en breng op smaak met zout, peper en rest knoflook
- bak spekblokjes knapperig
- Meng erwten met pompoen
- verdeel rucola en selderij over borden
- schep pompoen mengsel en spekblokjes erover
- verkruimel kaas erover
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home