Eend met kruidige rodewijnsaus en gesmoorde kool

Voor 2 personen:
2 aardappels, geschild, in blokjes van 2 cm.
1 el. olijfolie
1/2 bosje tijm
2 tenen knoflook
2 eendebouten
1/2 rode ui in ringen
1/4 rode kool in fijne reepjes
2 el. bruine basterdsuiker
4 jeneverbessen
375 ml. rode wijn
125 gram aalbessengelei
fijngehakte peterselie
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Breng aardappels aan de kook in gezouten water en laat 2 min. koken
- Giet af en besprenkel met olijfolie
- Doe tijm en knoflook in ovenschaal, leg de eens erop en verdeel de aardappels er omheen
- Breng op smaak met zout en peper en rooster voor 45 min.
- Keer de aardappels af en toe
- Verhit intussen wat olijfolie in pan en bak de ui 3 tot 4 min.
- Voeg kool, suiker, jeneverbessen en 175 ml. rode wijn toe, breng aan de kook
- Doe deksel op de pan en kook op laag vuur 35 min.
- Roer er 1 el. gelei door
- Doe rest van gelei en wijn in een pan en kook 4 tot 5 min. op middelhoog vuur tot het stroperig is, voeg eventueel honing naar smaak toe
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home