zaterdag, juli 18, 2009

Canard รก l'orange



Voor 2 personen:

2 sinaasappels
1 el. kaneel
1 el. honing
100 ml. sojasaus
1 flinke eendeborstfilet met vel
25 gram boter
3 witlofstruikjes
25 gram boter
25 ml. olijfolie
1 el. honing
1 el verse tijm
1 el. fijngesneden peterselie
kwart selderijknol in blokjes
3 aardappels geschild en in stukken

Dag van te voren:

- Rasp de schil van 1 sinaasappel
- Pers 1 sinaasappel uit en snijdt de partjes uit de andere
- Meng sap en rasp met kaneel, honing en sojasaus
- Snijd de vetlaag van de filet kruislings in
- Leg de filet in een schaal met de vetlaag naar boven en schenk de saus erover
- Laat 24 uur marineren

Dag zelf:

- Verwarm oven voor op 180 graden
- Snijdt witlofstronkjes doormidden en verwijder de pen
- Leg ze in een ingevette ovenschaal
- Laat in steelpan boter smelten en voeg olijfolie, honing en tijm toe
- Breng op smaak met zout en peper en schenk over witlof
- Doe de groenten 20 min. in de oven

- Kook de aardappels en de selderij gaar en maak er puree van in keukenmachine

- Bak de filet 10 min. op laag vuur op de vetkant (het vet moet smelten en goudbruin worden)
- Schenk het vet uit de pan
- Keer het vlees, voeg helft van marinade toe en laat 5 min. inkoken
- Voeg de partjes toe en laat eventjes opwarmen
- Haal de filet uit de pan, bind de saus met boter