Landesbouten met gesmoorde doperwtjes

Voor 4 personen:
4 grote landesbouten
2 el. olijfolie
handje verse tijmtakjes
1 teen knoflook ongepeld, gekneusd
20 gr. boter
Gesmoorde doperwten en uitjes:
25 gr. boter
200 gr. sjalotjes, geschild en in tweeen gesneden
enkele takjes tijm
600 gr. doperwten
1 kropje little gem, fijngesneden
- Verhit olie in pan.
- Bestrooi kippebouten met zout en peper.
- Bak de bouten in de olie in 4 tot 6 min. goudbruin.
- Voeg tijm, knoflook, boter en 150 ml. water toe.
- Draai het vuur zacht en smoor de bouten in 30 tot 40 min. met het deskel half op de pan gaar. Keer de bouten halverwege.
- Smelt 15 tot 20 min. voor de bouten gaar zijn de boter in een andere pan.
- Roerbak de uitjes 8 tot 10 min.
- Voeg de tijm, doperwten en 150 ml. water toe.
- Voeg zout en peper toe en laat 5 tot 6 min. zachtjes koken tot de doperwten zacht zijn en het meeste water verdampt is.
- Voeg de sla toe en roer 1 min. tot de sla net geslonken is.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home