Risotto met paddestoelen

Voor 2 personen
150 gr. risotto rijst
600 ml gevogeltefond
50 ml witte wijn
handje gedroogt eekhoorntjesbrood
300 gram paddestoelen (koningsboleten, eekhoorntjesbrood, cantarellen)
1/2 rode ui gesnipperd
halve selderijstengel gesnipperd
half bosje platte peterselie gesnipperd
handje geraspte pecorino (of parmezaan)
balsamicoazijn
klontje boter
- Zet de fond op in een pannetje op laag vuur
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en zet de selderij en de ui 10 minuutjes op laag vuur aan, laat het niet bruin worden
- Week het eekhoorntjesbrood in een beetje water
- Breng de risotto op smaak (weinig zout, wel peper)
- Zet het vuur hoger
- Voeg de rijst, de wijn en het vocht met het eekhoorntjesbrood toe
- Breng aan de kook en draai het vuur weer laag
- Nu komt de kunst, blijf roeren in je risotto en voeg elke keer als het vocht verdampt een beetje fond toe net zo lang tot de rijst gaar is
- Je moet een beetje fond overlaten, als de rijst nog niet gaar is kun je ook wat extra wijn toevoegen
- Snijdt de paddestoelen in grove stukken
- Zet een koekenpan op het vuur en bak de paddestoelen eerst eventjes droog aan, voeg dan wat boter toe en laat ze knapperig worden
- Voeg een beetje balsamico toe
- Haal de paddestoelen uit de pan
- Als de rijst gaar is haal je de pan van het vuur, voeg de pecorino en wat boter toe
- De risotto moet 'nat' zijn, voeg een beetje fond toe om dit perfect te krijgen
- Bak de paddestoelen nog heel eventje in wat boter op en voeg de peterselie toe, breng op smaak met zout en peper
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home