Geconfijt kabeljauwhaasje met witlof en oesterzwammen

Voor 2:
400 ml. olijfolie
schil van 1 sinaasappel
8 takjes tijm
4 stronkjes witlof
300 gr. oesterzwammen
25 gr. boter
300 gr. kabeljauwhaasje
Kookthermometer
- Verhit de olie met sinaasappelschil en 4 takjes tijm tot 90 graden, laat 10 min. trekken.
- Snijdt witlof doormidden en verwijder bittere kern
- Kwast de stonkjes in met wat van de olie
- Verhit een grilpan en bak de witlof 3 min. per kant
- Laat de witlof in de olie 15 min. confijten, zorg dat de olie niet warmer wordt dan 90 graden
- Haal de witlof uit de olie en doe in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat vis in olie 15 min. garen en zet tegelijkertijd de witlof 15 min. in de oven
- Verhit na 5 min. koekenpan en bak de zwammen op hoog vuur tot ze hun vocht beginnen los te laten
- Laat het vocht verdampen en voeg de boter en 4 takjes tijm toe
- Bak knapperig en breng op smaak met zout en peper
- Serveer vis met witlof en paddestoelen
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home