Lamscurry met pilaf en naan

Voor 2 personen:
Voor de curry:
50 gram boter
3 rode uien fijngesneden
25 gram geraspte gemberwortel
halve bol knoflookteentjes fijngehakt
1 rode peper fijngesneden zonder zaadjes
chilipeper in een molen
1 eetlepel garam masala
halve eetlepel kurkuma
halve eetlepel paprikapoeder
half blik tomaatblokjes in sap
500/600 gram lamsstoofvlees in blokjes
100 ml kokosmelk
beetje zwart mosterdzaad in molen
bosje koriander
Voor de pilaf:
200 gram basmatirijst
2 kruidnagels
tl. kaneelpoeder
2 kardemonpeulen
2 laurierblaadjes (vers)
En verder:
Knoflook-koriander-naan
Doperwtjes
De curry maken:
- Laat de boter in een braadpan smelten.
- Voeg Ui, gember, knoflook, rode peper en wat chilipeper toe en bak 10 minuten.
- Voeg garam masala, kurkuma en paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten.
- Haal het mengsel uit de pan.
- Doe wat extra boter in de pan en bruin het lamsvlees.
- Voeg het uimengsel weer toe, samen met tomaten, kokosmelk, 100 ml. water en wat zout.
- Breng aan de kook.
- Laat vervolgens op laag vuur voor 1 uur garen.
- Voeg aardappelen en eventueel wat extra water toe en laat nog 20 minuten met deksel op de pan garen.
- Maal voor serveren wat mosterdzaad over de curry en bestrooi met koriander.
De pilaf maken:
- Verhit wat olie in een pan en voeg kruidnagel, kaneel, kardemon en laurier toe en bak 2 tot 3 minuten zachtjes.
- Voeg rijst toe en bak nog 1 minuut zachtjes.
- Voeg 350 ml. water toe en wat zout en brang aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de rijst in 10 minuten met deskel op de pan garen.
- Neem de pan van het vuur en laat nog 4 tot 5 minuten met deskel op de pan staan.
En verder:
- Bak de naan in de oven volgens de instructies.
- Kook de doperwtjes.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home