zondag, augustus 24, 2008

Clubsandwich op mijn manier



Voor 2 personen:

1 tomaat
1 kipfilet
2 plakken bakbacon
2 eieren
1/4 zakje ijsbergsla
Yogonaise
4 sneetjes sandwichbrood

- Bak de kipfilet en de bakbacon
- Breng water aan de kook
- Voeg de eieren 7 a 8 minuten toe en koel ze dan af onder de koude kraan
- Snijdt de tomaat in dunne plakjes (in ieder geval 8)
- Snijdt de kipfilet en bakbacon in kleine stukjes
- Toast de sneetjes brood
- Pel de eieren en hak ze in kleine stukjes
- Meng eieren met yogonaise en sla tot smeuig mengsel
- Besmeer 2 sneetjes met yogonaise
- Verdeel kipfilet over de 2 sneetjes
- Verdeel bacon over de 2 sneetjes
- Leg op elk van de 2 sneetjes 4 plakjes tomaat
- Verdeel het eimengsel over de 2 sneetjes (zorg dat het een beetje een bergje in het midden wordt)
- Leg nu de andere sneetjes erop
- Druk het geheel met een gebolde hand goed aan, vorm als het ware een bergje van het bovenste sneetjes over de vulling, zorg dat de korstjes elkaar goed raken en zorg dat er geen vulling uitschiet
- Snijdt nu voorzichtig de sneetjes doormidden