Pesto pastasalade met kalfsribeye en maismuffins

Voor 4:
4 kalfsribeye's
Fussili tricolore
Zakje eikenbladsla
Bakje rucola
30 gram basilicum
1 zakje pijnboompitjes
1 knoflookteentje
1 bakje kaasflakes
1 bakje minitomaatjes aan de tak
1 buffalo mozzerella
1 courgette
250 gr. uitgelekte mais
60 gr. zelfrijzend bakmeel
1 tl. bakpoeder
1 tl. zout
2 eieren
20 gr. gesmolten boter
30 gr. geraspte belegen kaas
groen pepertje of 2 gedroogte chilipepertjes
- Zet fussili op en spoel af met koud water als het klaar is.
- Maak een pesto van basilicum, 30 gram pijnboompitjes, olijfolie, knoflookteentje en breng op smaak met kaasflakes
- Maak een pestodressing door een paar lepeltjes pesto te verdunnen met olijfolie
- Doe de tomaatjes aan de tak in een ovenschaal, meng goed met een paar lepels pestodressing en bestrooi met peper en zout.
- Maal de maiskorrels met pepertje fijn.
- Voeg meel, bakpoeder en zout toe.
- Roer eieren los met boter en kaas.
- Voeg toe aan maismengsel.
- Bestuif bakblik met wat meel. Succesvolste vorm met cornbread bij mij zijn minimuffins.
- Verwarm oven op 180 graden.
- Doe de tomaatjes en de minimuffins in de oven voor 20/30 minuten.
- Snijdt de courgettes ondertussen in plakken en haal de zaadlijsten eruit tot je een soort frietvorm over houdt.
- Meng de courgette met wat olijfolie en bak op de grilpan om en om.
- Meng de courgette vervolgens in op een bord met wat balsamicocreme.
- Meng fusilli met wat pesto.
- Snijdt de mozzerella in stukjes.
- Meng salade met wat rucola, fussili, courgette, mozzerella, pestodressing en kaasflakes.
- Bestrooi met pijnboompitjes (eerst roosteren).
- Haal de tomaatjes van de tak en leg op salade.
- Kwast de ribeyes in met olijfolie en bak op de grilpan, houd ze roze.
- Serveer salade met ribeye en minimuffins.
1 Comments:
Beste Marelleke,
vandaag ben jij mijn heldin want je hebt gewoon het recept van de bijenkorf brownies ontrafeld. Wat ik me ook voorneem, die dingen kan ik gewoon niet laten staan. Te lekker! Ik ga ze bakken! Duizendmaal dank.
Mocht je nog een uitdaging zoeken. Ken je de caramel-walnotentaart van de Bakkerswinkel? Volgens mij is die met zelfgemaakte dulce de leche gemaakt en dan niet van die vieze gecondenseerde melk dulce de leche maar die van ingekookte volle melk met suiker en slagroom. Ik hou me graag aanbevolen als je die hebt ontrafeld!
Hartelijke groet,
Pascale
Een reactie posten
<< Home