Gevulde chocoladecakejes met kersen

4 kopjes zeer sterk ingekookte espresso
50 gr. creme fraiche
135 gram pure chocolade in stukjes
45 gram amandelen, zeer fijn gemalen
50 gram boter
35 gram maizena
2 eierdooiers
2 eiwitten
80 gram suiker
pot amarenen of kersen op siroop
- Verwarm espresso met creme fraiche in een panneetje en smelt 35 gram chocolade hierin.
- Laat dit opstijven in de vriezer.
- Smelt 100 gram chocolade met boter.
- Laat een beetje afkoelen.
- Roer er amandelmeel, maizena en eierdooiers door.
- Klop eiwitten met suiker stijf.
- Meng eiwitten met cholade mengsel.
- Vet een minimuffin vorm in en vul de bakjes tot de helft met het beslag.
- Doe in elk bakje een quenelle van het espressomengsel, maak de quenelles met 2 theelepeltjes.
- Vul de bakjes tot de rand met de rest van het beslag.
- Zet de muffinvorm in de vriezer om op te stijven, minimaal 20 minuten.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar.
- Giet ondertussen de kersen af en kook het vocht in tot een stroop.
- Doe de kersen weer bij de stroop.
- Serveerde cakejes op een grote schaal en doe hier de kersen met stroop overheen, laat iedereen lekker snoepen.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home