zondag, mei 04, 2008

Romige preisoep met cornbread



Voor de soep:

bakje spekblokjes
500 gr. prei in ringen
1 groene paprika in stukjes
300 gram kruimige aardappelen in kleine blokjes
1 roma tomaat in stukjes
500 ml. melk
tabasco
bouillon

- Bak de spekblokjes knapperig.
- Haal ze uit de pan en bak in de zelfde pan prei en paprika.
- Voeg na een aantal minuutjes aardappel en tomaat toe.
- 5 min. later voeg melk toe en laat in 20 min. gaarstoven.
- Pureer soep en verdun met water of met bouillon naar smaak.
- Schenk in borden en garneer met spekblokjes.

Voor het cornbread:

250 gr. uitgelekte mais
60 gr. zelfrijzend bakmeel
1 tl. bakpoeder
1 tl. zout
2 eieren
20 gr. gesmolten boter
30 gr. geraspte belegen kaas
groen pepertje

- Maal de maiskorrels met pepertje fijn.
- Voeg meel, bakpoeder en zout toe.
- Roer eieren los met boter en kaas.
- Voeg toe aan maismengsel.
- Bestuif bakblik met wat meel. Succesvolste vorm met cornbread bij mij zijn minimuffins.
- Verwarm oven op 180 graden.
- Bak in 20 tot 40 minuten (zo lang werd het bij mij uiteindelijk) gaar.