Rabarber meringuetaart


225 gr. bloem
75 gr. witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 losgeklopt ei
150 gr. koude boter in blokjes
400 gr. verse rabarber in stukjes van 2 cm
100 gr. rietsuiker
40 gr. boter
1 tl. kaneel
3 eiwitten
120 gr. witte basterdsuiker
Meng bloem, suiker, vanillesuiker en boter met behulp van deegsnijder tot kruimeldeeg.
Voeg ei toe en meng verder tot deeg, maak er een bal van.
Bestuif werkblad en deegroller en rol uit tot plak die iets groter is dan springvorm (24 cm.).
Bekleed springvorm met deeg, zorg voor een rand van 1,5 cm, niet hoger. Je houd wat deeg over (mag weg).
Laat 30 min. opstijven in koelkast.
Doe rabarber met 40 gr. boter, rietsuiker en kaneel in een pan tot de boter begint te smelten.
Laat afkoelen in vriezer.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Bak bodem blind (doe bakpapier op bodem en daarop bakbonen) voor 20 min.
Haal bakbonen uit bakblik.
Laat even afkoelen in vriezer.
Klop eiwitten stijf.
Voeg lepel voor lepel basterdsuiker toe.
Doe rabarber in bodem, voeg zo min mogelijk vocht toe.
Schep eiwitschuim hierover.
Doe in de oven op 175 gr. voor 20 min.
1 Comments:
Ik heb hem gemaakt en hij is echt heel erg lekker!
Een reactie posten
<< Home