Bietjessoep met eendeborstfilet en mais minimuffins

Weer een recept van Gordon Ramsey, uit Gordon Ramsay's Fastfood, een erg prettig boek!
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 wortels in stukjes
1 stengel bleekselderij in stukjes
1 laurierblad (zet eens een vers plantje laurier in de tuin!)
500 gr. voorgekookte bietjes, geraspt (zo krijg je ze kant en klaar bij de Appie)
600 ml. gevogeltefond
citroen
en dan de eendeborst uit het vorige recept, dus in de lengte in hele dunne plakjes gesneden
zure room
- Bak ui, knoflook, wortels, selderij en laurier in olijfolie aan.
- Voeg bietjes en fond toe en kook tot groenten zacht zijn.
- Verwijder laurier.
- Pureer de soep.
- Zorg dat je nu ook de muffins klaar hebt.
- Serveer soep in wijnglazen.
- Rol eendeborst op en knip in dunne reeptjes.
- Verwarm zure room even en doe een beetje in elk glas, garneer met eendeborst reepjes.
- Doe op elk glas een minimuffin.
Voor de minimuffins:
250 gr. uitgelekte mais
60 gr. zelfrijzend bakmeel
1 tl. bakpoeder
1 tl. zout
2 eieren
20 gr. gesmolten boter
30 gr. geraspte belegen kaas
groen pepertje of 2 gedroogte chilipepertjes
- Maal de maiskorrels met pepertje fijn.
- Voeg meel, bakpoeder en zout toe.
- Roer eieren los met boter en kaas.
- Voeg toe aan maismengsel.
- Bestuif bakblik met wat meel. Succesvolste vorm met cornbread bij mij zijn minimuffins.
- Verwarm oven op 180 graden.
- Bak in 20 tot 40 minuten (zo lang werd het bij mij uiteindelijk) gaar.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home