Kaasplateautje

Tja, met zo'n kaasplateautje kan je natuurlijk alle kanten op. Serveer het in ieder geval als laatste gang, zoals de fransen doen, dus na het toetje! Serveer het liefste met een goede port, of ook een aanrader: een bessenlikeur van Rutte.
Het is lekker om te werken met speciaal brood en met een aantal zoete tegenhangers.
Op dit plateau ligt een cibatta in hele dunne plakjes, maar nog beter is een Kletzenbrod. Een notenvruchtenbroodje wat je bij de betere kaasboer kunt krijgen.
Hier als zoet: honingraat en een dadelbroodje. De honingraat vind je gewoon in de supermarkt in van die potten marrokaanse honing, dadelbroodje ook typisch zoiets van de kaasboer. Zo heb je ook vijgenbroodjes en kwepeergelei - Membrillo heet dat. En dat laatste is weer erg lekker op een van de kazen die je op dit plateau ziet: de Manchego, een harde spaanse kaas.
Op dit plateau verder: Papillon een hele romige maar ook scherpe roquefort en een chaumes, zo ongeveer het beste kaasje van de Appie.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home