maandag, augustus 18, 2008

Filet american van Black Angus beef



Gehaktmolen
Black Angus biefstukje of ander biefstukje
Paprikapoeder
Tomatenketchup
Eierdooier
olijfolie
Mosterd
Worcestersaus
Madeira
Mayonaise
Sjalotjes
peterselie

- Haal het biefstukje 1 x door de gehaktmolen en meng met een beetje eierdooier en olijfolie om het smeuiger te maken.
- Breng op smaak met paprikapoeder, tomatenketchup, mosterd en Worcestersaus, kleine beetjes!!!
- Kook een glas madeira in.
- Hak peterselie fijn.
- Hak 2 of 3 sjalotjes heel fijn en bak in een beetje olijfolie aan.
- Meng sjalotjes met een beetje mayonaise.
- Maak van de filet american quenelles op amuselepels.
- Doe de sjalotmayonaise in een klein bakje en strooi hier de peterselie overheen.
- Met 2 theelepeltjes kun je nu voorzichtig dunne streepjes mayonaise pakken die omwikkeld zijn met peterselie, leg dit op de quenelles.
- Maak af met een beetje ingekookte madeira.