maandag, augustus 18, 2008

Citroengrasburgertjes met tzaziki voor de BBQ



Potje citroengras
Potje gember
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bosje bladpeterselie, fijngehakt
2 gedroogte chilipepertjes, fijngehakt
600 gram kalfsgehakt
Olijfolie

- Meng gehakt met 2 a 3 theelepels citroengras, 2 theelepels gember, knoflook, peterselie en pepertjes.
- Draai er kleine balletjes van en maak die plat.
- Doe wat olijfolie in een schaaltje en haal hier elk burgertje doorheen.
- Bak op BBQ.

Voor tzaziki (maak dit minimaal 2 uur van te voren):

Halve komkommer geschild, ontdaan van zaadlijsten en in hele fijne blokjes (1 mm bij 1 mm)
Bakje griekse yoghurt
Bosje munt, fijngehakt
2 a 3 tenen knoflook, fijngehakt
Limoen

- Meng yoghurt met komkommer, munt en knoflook.
- Voeg beetje limoensap toe en breng verder op smaak met zout en peper.