Geroosterde kwartel met kersentomaatjes en ciabatta

Lekker, alhoewel ik kwartel te veel vind lijken op kip, volgende keer maak ik 'm met parelhoen.
Voor 4:
8 kwartels
1 citroen in plakjes
bosje salie
16 plakken pancetta
1 ciabattabrood in plakjes
400 gr. kersentomaatjes aan de tak
olijfolie
1 uitje gesnipperd
4 gedroogde pruimen in stukjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- bak het uitje in wat olijfolie glazig en voeg de pruimpjes even toe.
- Vul de kwarteltjes met het ui/pruimmengsel, een plakje citroen en salie.
- Omwikkel de kwarteltjes met pancetta
- Leg de plakjes ciabatta in een groot bakblik en leg de tomaatjes erop.
- Bestrooi met zout en peper en olijfolie.
- Leg hierboven een rooster en daarop de kwarteltjes zodat de sappen van de kwarteltjes op de tomaatjes en ciabatta terecht komen.
- Doe in de oven voor 25 min.
- Doe eventueel daarna nog 5 min. in de oven zonder de kwarteltjes om de ciabatta goed knapperig te maken.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home