zaterdag, september 27, 2008

Drie-kazen-vijgen-taart



Jaaah, deze was lekker!

Voor 2:

4 vijgen
3 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 gram zachte geitenkaas
bol buffalomozzerella
geraspte old amsterdam
4 plakken prosciutto
rucola
4 plakjes bladerdeeg
bakpapier
bakbonen

- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijdt de vijgen in plakken en leg ze in een ovenschaal
- Bestrooi ze met de bruine suiker, de balsamico en 2 el water
- rooster ze ongeveer 15 min. in de oven en zet ze daarna weg om af te koelen
- leg bakpapier in een bakblik en leg hier de bladerdeeg op
- leg er weer een vel bakpapier overheen en daarover de bakbonen
- bak 15 min. in de oven
- meng geitenkaas met mozzerella en een paar handjes old amsterdam
- breng op smaak met zout en peper
- bestrijk de plakjes bladerdeeg met het kaasmengsel, houdt aan de randen een cm. vrij
- zet 10 min. in de oven of tot begint te kleuren
- haal uit de oven, leg de plakken prosciutto erop, dan de vijgen en tenslotte de rucola
- bedruip met de siroop die van de vijgen afkwam