Appelpuddinkjes met karamelsaus

Voor 4:
1 kleine appel, klokhuis uitgeboord, geschild en in plakken
65 gr. zachte (!) boter
75 gram basterdsuiker
vanillestokje
1 ei
90 gr. bloem
30 gr. amandelmeel (biologische winkel)
1 tl. bakpoeder
30 ml. melk
4 ramekins van 125 ml.
Voor karamelsaus:
25 gr. boter
160 gr. basterdsuiker
150 ml. slagroom
- Zet pan op met ingredienten voor karamelsaus op matig vuur.
- Laat 5 tot 8 minuten opstaan, let op: saus kookt snel over.
- Doe in elk vormpje 1,5 el. saus en daarop een ring appel (maak de ring eventueel passend)
- Verwarm oven voor op 180 graden.
- Meng boter met basterdsuiker en vanillezaadjes.
- Klop hier het ei door.
- Voeg beetje bij beetje bloem, bakpoeder en amandelmeel toe.
- Voeg beetje bij beetje melk toe (ehhh dit was ik vergeten - ging ook prima zonder).
- Verdeel het beslag over de vormpjes, maar vul ze niet helemaal tot de rand.
- Zet ze in een braadslede en giet deze vol met kokend water tot de helft van de vormpjes.
- Bak de puddinkjes in 35 min. gaar en haal ze uit de oven.
- Laat drie min. in braadslede rusten en snijd ze daarna voorzichtig langs de rand van de vormpjes los.
- Los ze op dessertborden, warm de saus die je overhad nog even op en serveer deze erbij.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home