zondag, oktober 12, 2008

Zalm kedgeree



Dit is een engels ontbijt gerecht (maar doet het beter als diner ;)) wat een beetje doet denken aan Paella.

Voor 2 personen:

150 gram basmati rijst
Kopje melk
Vers laurierblad
Groot bakje zalmsnippers
2 eieren
Boter
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel garam masala
1 uitje fijn gehakt
1 knoflookteen fijn gehakt
1 theelepel geraspte gember
half bosje peterselie fijn gehakt
bakje sugersnaps
1 lenteuitje in dunne ringgetjes

- Kook de rijst gaar in voldoende water.
- Zet water op voor de eieren, als het water kookt voeg je de eieren 6 minuten toe.
- Spoel de eieren af met koud stromend water om het kookproces te stoppen en leg ze apart.
- Zet de melk op laag vuur met daar in de zalm en het laurierblad, laat de zalm langzaam garen.
- Zet het vuur uit als de zalm gaar is.
- Zet de boontjes op tot ze gaar zijn.
- Giet de boontjes af.
- Bak de ui, knoflook, gember, kerrie en garam masala in de boter op laag vuur voor zo'n 5 minuten.
- Voeg rijst en vis toe en laat zo'n 3 minuten meebakken.
- Voeg boontjes en peterselie toe en verwarm nog zo'n 3 minuten.
- Serveer met lenteuitjes en eieren.