Artisjokkensoep met korianderolie

Voor 4 personen
6 kleine artisjokken
pot goede fond, bijv. paddestoelen-, gevogelte- of lamsfond
100 ml. witte wijn
150 ml. creme fraiche
3 teentjes knoflook fijngehakt
Half bosje koriander
75 ml. olijfolie
- Haal de blaadjes van de artisjokken tot je bij de lichte zachte blaadjes komt
- Schil de steel van de artisjokken voorzichtig
- Snijdt de artisjokken doormidden en verwijder de haren
- Kook de artisjokken in water met een beetje zout ongeveer 20 minuutjes (tot ze gaar zijn)
- Haal de artisjokken uit het vocht en pureer met staafmixer
- Doe in een pan en voeg kookvocht en fond toe tot de soep de juiste dikte heeft
- Voeg witte wijn, knoflook en creme fraiche toe en laat 20 minuutjes opstaan
- Pureer koriander met 1 teentje knoflook en olijfolie
- Passeer de soep door een zeef, breng op smaak met peper (en eventueel zout) en server met korianderolie
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home