Ananas kardemontaart


1 rijpe ananas
175 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
250 gram lichte basterdsuiker
3 eieren
350 gram stroop
200 ml. zure room
225 gram bloem
1 tl. bakpoeder
2 tl. gemberpoeder
3 tl. gemalen kardemon
- Schil de ananas en snijdt in plakken van 4 ml. dikte
- Smelt 50 gram boter met 125 gram suiker in een koekenpan en roer goed om
- Bak hierin de plakjes in 2 of 3 gedeelten aan elke kan 1 min. en schep ze op een schaal
- Schenk het uitgelopen sap terug in de pan en laat inkoken tot een dikke siroop
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met bakpapier
- Schik hierop de plakjes ananas
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Klop de rest van de boter en de suiker tot een luchtig mengsel
- Klop de eieren en om de beurt door
- Klop de stoop en zure room erdoor
- Voeg bloem, bakpoeder en specerijen toe en schep luchtig door elkaar
- Schep het beslag op de schijfjes ananas (de cake rijst flink dus niet te dikke laag)
- Bak de taart in 55 tot 65 min.
- Verwarm de siroop en bestrijk de taart ermee
- Serveer gekoeld
Je kunt ook kleine taartjes bakken in een muffinvorm. Bak deze 45 min.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home