Brownie-frambozen-cheesecake

200 gram pure chocolade
200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
400 gram fijne kristalsuiker
5 eieren
110 gram bloem
400 gram monchou
1 tl. vanillearoma
120 gram frambozen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Smelt de chocolade au-bain-marie en laat afkoelen.
- Klop de boter met 25 gram suiker tot een luchtig mengsel.
- Klop hier 1 voor 1 de eieren doorheen.
- Roer de afgekoelde chocolade er doorheen.
- Spatel de bloem er luchtig door.
- Schep 3/4 in de taartvorm.
- Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker, eieren en vanillearoma tot een glad mengsel.
- Verspreid dit over het chocolade mengsel in het bakblik.
- Verdeel de laatste 1/4 van het chocolademengsel in schepjes over de roomkaas en ga hier met een vork losjes doorheen zodat de marmering ontstaat.
- Druk de frambozen in de cake.
- Zet 45 - 60 min. (ik heb hem een paar keer teruggezet, goed opletten) in de oven.
- Laat daarna afkoelen, hij stijft dan nog iets op.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home