Zalm al forno

Voor 2 personen:
paar vastkokende aardappels
1 venkelknol
bosje peterselie fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
25 gram koude boter in kleine stukjes
olijfolie
2 zalmfilets
paar takjes verse munt fijngehakt
handje geraspte pecorino
rasp van een citroen
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Breng een grote pan water met zout aan de kook
- Snijdt de aardappelen en de venkel in stukken en kook ze 6 min.
- Giet af en laat 1 min. droogstomen
- Doe aardappelen en venkel in bakblik, bestrooi met zout en peper
- Strooi helft van peterselie en alle knoflook erover
- Verdeel boter over de aardappelen en besprenkel royaal met olijfolie
- Rooster 30 min. in oven goudbruin
- Snijdt het vel van de zalm in
- Bestrooi zalm met zout en peper
- Vul inkepingen met munt en peterselie
- Neem de aardappels uit de oven en strooi de pecorino erover
- Leg de filets op de aardappelen en bestrooi met citroenrasp
- Besprenkel met olijfolie en bak nog 15 min.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home