zaterdag, juli 18, 2009

Spaghetti tetrazzini (pasta met kip en paddestoelen uit de oven)



Voor 4 personen:

20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
olijfolie
4 kippebouten ontveld, ontbeend en in stukjes
3 teentjes knoflook in plakjes
350 gram verse paddestoelen in stukjes
2 dl. witte wijn
450 gram spaghetti (ik maak verse - 300 gram meel / 3 eieren)
5 dl. slagroom
180 gram parmezaanse kaas geraspt (4 zakjes)
verse basilicum

- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe het eekhoorntjesbrood in een bakje en schenk er kokend water op
- Bak de kip om en om bruin in olijfolie, bestrooi met zout en peper
- Voeg knoflook en alle paddestoelen toe (bewaar vocht eekhoorntjesbrood)
- Laat eventjes bakken en voeg dan wijn en vocht eekhoorntjesbrood toe
- Zet het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en de wijn wat ingekookt
- Kook ondertussen spaghetti gaar
- Voeg room toe aan saus samen met 3 zakjes parmezaan
- Breng op smaak met zout en peper en laat een beetje inkoken
- Heb je een pan die in de oven kan? Voeg dan spaghetti toe, doe anders spaghetti en saus in ovenschaal
- Bestrooi met laatste zakje parmezaan en met fijngesneden basilicum
- Doe in de oven tot de bovenkant van de pasta goudbruin is en de kaas borrelt