zaterdag, juli 18, 2009

Carrotcake



4 eieren, losgeklopt
250 gram witte basterdsuiker
185 ml. zonnebloemolie
300 gram bloem
3/4 tl. zout
2 zakjes bakpoeder
3 tl. kaneel
1 tl. gemberpoeder
1 tl. notmuskaat
1 tl. kruidnagel
rasp van een citroen
beetje vanille essence
400 gram worteltjes
bakje ongezouten pecannoten
handje rozijnen

180 gram zachte boter
250 gram poedersuiker
180 gram roomkaas
beetje vanille essence

- Verwarm oven voor op 180 graden
- Maal de worteltjes fijn in hakmolen
- Klop eieren met suiker tot romige massa en klop olie erdoor
- Zeef bloem met zout, bakpoeder en kruiden en spatel door eimengsel
- Spatel worteltjes en citroenrasp en vanilleessense er doorheen
- Hak noten fijn en voeg toe samen met rozijntjes
- Doe in taartvorm en bak in oven voor 60 min.
- Haal taart uit oven en dek af met alluminiumfolie, laat afkoelen

- Meng boter, poedersuiker en roomkaasmet vanille essence en eventueel met wat koffielikeur en bestrijk cake hiermee