Kalfsscallopine met pompoenpuree en knolletjes

4 mooie dunne kalfssnitzels
225 gram bloem
2 eieren
1 el. mosterd
200 gram broodkruim (rooster 6 witte boterhammen in de oven en draai ze fijn in keukenmachine
3 el. fijngehakte peterselie
80 gram fijngeraspte pecorino
1 flespompoen
olijfolie
Gevogelte- of kalfsfond
komijn
1 rode biet
1 meiraap
1 knoflookteen fijngehakt
paar takjes tijm
- Snijdt de pompoen in stukjes en doe deze in een bakblik
- Zet een pan met water op
- Bestrooi met zout, peper, komijn en olijfolie en bak in oven op 180 graden in 30 tot 45 min. gaar
- schil de raap en de biet en snijdt in partjes
- Kook de biet en de raap 6 min.
- Bestrooi met zout, peper en olijfolie, roer goed door
- Voeg toe aan bakblik met pompoen, bestrooi met knoflook en tijm
- De knolletjes bakken 30 min. mee
- Meng bloem met zout en peper op een bord
- Klop eieren los met mosterd in een diep bord
- Meng broodkruim, peterselie en pecorino op een bord
- Haal kalfsvlees door bloem, door ei en door broodkruim
- Bak op middenhoog vuur in olijfolie in 2 / 3 min. goudbruin
- Maak van de pompoen puree in keukenmachine
- Serveer de scallopine met raapjes en puree
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home