Taart uit een pannetje
50 gr. boter
300 gr. fijne kristalsuiker
ongeveer 200 gram vruchtjes, bijv. frambozen of stukjes annanas
200 gr. patentbloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
200 ml. karnemelk
75 ml. zonnebloemolie
pan met metalen handvat of tarte tartin vorm, ongeveer 24 cm. doorsnee
- verwarm de oven voor op 180 graden
- smelt boter in de pan en roer helft suiker erdoor, laat oplossen op laag vuur en dan nog 2 tot 4 min. pruttelen
- roer vruchtjes erdoor en haal van vuur af
- Zeef bloem met bakpoeder en 1/2 tl. zout in mengkom
- Klop eieren los en klop rest suiker, karnemelk en olie erdoor
- Schenk bij bloem en klop tot glad beslag
- Schenk in de pan (cake zal iets rijzen - dus niet helemaal volschenken)
- Zet pan in de oven voor 35 tot 40 min.
- Keer taart om op bord en serveer warm of op kamertemperatuur
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home