Sate babi, sambal goreng telor en sjoer lodeh
500 gram speklapjes in blokjes
3 el. ketjap manis
4 tenen knoflook geperst
sateprikkers in water geweekt
- schep speklapjes met ketjap en knoflook om, breng op smaak met peper en zout
- laat minimaal 1 uur marineren
- rijg vlees op prikkers
- rooster op gril mooi bruin
Sambal goreng telor (gefrituurde eieren in hete saus)
6 eieren, hardgekookt
halve fles zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
1 volle tl. sambal oelek
1 klein blikje tomatenpuree
1 volle tl. suiker
- pel eieren en dep goed droog
- frituur de eieren in de olie, olie moet zo'n 180 graden zijn, blijf voorzichtig in de pan roeren zodat de eieren niet aan de bodem vastplakken
- schenk de olie uit de pan
- bak de ui glazig in dezelfde pan
- schep sambal, tomatenpuree en suiker erbij met 100 ml. water
- leg eieren in de saus en laat 45 min. zachtjes stoven
sjoer lodeh (groenten, tahoe en tempe in kokossaus)
250 gram tahoe in blokjes
100 gram tempe in blokjes
150 ml. zonnebloemolie
400 ml. kokosmelk
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
30 gram petehbonen in reepjes
3 djeroek poeroetblaadjes
1 stukje laos in plakjes
1 tl. trassi verkruimeld
1 tl. suiker
500 gram sperziebonen in stukjes
1 rode paprika in reepjes
150 gram bamboscheuten uitgelekt in reepjes
- frituur tahoe en tempe apart goudbruin en laat uitlekken
- breng 400 ml. water en de kokosmelk aan de kook met ui, knoflook, petehbonen, salamblaadjes, djeroekblaadjes, laos, trassi, suiker en wat zout
voeg groenten toe en laat zachtjes 15 min. stoven
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home