Turks brood met 3 soorten dip: aubergine, feta en zaziki
Auberginedip
2 aubergines
2 knoflooktenen
beetje tijm
beetje rozemarijn
aluminiumfolie
olijfolie
peper / zout
creme fraiche of sour creme (of griekse yoghurt)
handje verse koriander fijngehakt
- verhit de oven op 200 graden
- halveer de aubergines en de knoflooktenen
- snijdt de aubergines kruislings in
- kneus de knoflooktenen
- wrijf de helften van de aubergines in met de knoflook
- steek in 2 helften tijm en in de andere 2 rozemarijn
- leg de plakjes knoflook op de aubergines
- besprenkel met olie, bestrooi met peper en zout
- doe de helften op elkaar, aandrukken, pak in met folie
- doe in de oven 50 min.
- schraap de auberginepuree uit de aubergines
- hak de puree fijn
- bak de puree in een koekenpan zodat het laatste vocht verdwijnt
- doe in een mengkom
- voeg 2 el. creme fraiche toe en de koriander
- breng op smaak met peper en zout
Fetadip
100 gram feta
75 gram gehakte pecannoten
3 a 4 el. griekse yoghurt
1 a 2 el. olijfolie
2 el. gehakte platte peterselie
- hak de feta fijn
- meng met pecannoten, peterselie, 2 el. yoghurt en 1 el. olijfolie
- breng op smaak met peper en zout, voeg meer yoghurt / olijfolie toe om smeuiger te maken
Zaziki - zie sigara boregi met zaziki recept
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home