zaterdag, december 10, 2011

Geroosterde peperfrittata (2 personen)


4 kleine rode pepers
2 rode paprika's
1 el rode wijn azijn
6 takjes bladpeterselie blaadjes geplukt steeltjes fijngehakt
klontje boter
4 eieren
handje geraspte pecorino
2 teentjes knoflook fijngehakt
200 gram feta, fijngehakt
babygem sla
citroen

- verwarm oven voor op hoogste stand
- doe paprika's en pepers in de oven tot ze zwart geblakerd zijn
- koel af in plastic zakje
- verwijder vel en snijdt in dunne reepjes
- meng paprika, pepers azijn, peterselie steeltjes en 1 el. olijfolie
- verhit 1 el olijfolie en klontje boter in pan
- voeg knoflook en paprikamengsel toe
- klop intussen ei met pecorino en zout en peper
- hak peterselie fijn en voeg toe aan ei
- doe ei in de pan
- bestrooi met feta
- doe in oven voor 3 a 4 min. tot ei net gestolt is
- snijdt sla fijn en besprenkel met citroensap en 1 el. olijfolie
- serveer frittata met sla