dinsdag, december 27, 2011

Krab met avocadomousse en maissorbet


Voor 6 personen:

1 grote gekookte krab van 1,3 kg (voor 250 gram krabvlees)
2 eetlepels mayonaise (of minder)
sap van 1/4 citroen, of naar smaak
2 avocado's
sap van 1 limoen, of naar smaak
1 el. creme fraiche
340 gram maiskorrels uit blik incl. vocht
snufje fijn tafelsuiker (of iets meer)
Klein potje verse kaviaar of ander soort viskuit
Kervel
zeef
ijsmachine

- zorg een dag van te voren dat de kuip van de ijsmachine kan opladen in de vriezer

Op de dag zelf:

- Pureer de mais met vocht.
- Zeef puree boven kom, voeg suiker en sufje zout toe (zelf vind ik het lekker om hem best zoet te maken).
- Draai ijs van de puree.
- Maak de krab schoon, en voeg mayonaise en citroensap naar smaak toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer avocado met limoensap.
- Voeg creme fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.
- laat de sorbet voor het serveren 5 tot 10 min. ok kamer temperatuur komen.
- Vul glazen met avocadomousse, leg daar de krab op gevolgd door een klein beetje sorbet, de kaviaar en een takje kervel.