maandag, augustus 06, 2012

Vietnamese goi ga (2 personen)


2 kipdijfilets in kleine blokjes
beetje olie
beetje sojasaus

Salade

1/4 savoikool gesneden
60 gram tauge
1/3 winterwortel julienne gesneden
handje verse muntblaadjes fijn gesneden
handje verse korianderblaadjes fijn gesneden

Apart

handje ongezouten pinda's grof gehakt

dressing

40 a 50 ml. limoensap
1 a 2 eetlepel(s) palmsuiker
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel rijstazijn
1 sjalotje fijngesneden
1 klein rood pepertje zonder zaadjes, fijn gesneden
1 knoflookteentje fijn gesneden

1) Bak de kipblokjes in de olie gaar, voeg op het laatste moment sojasaus toe en laat karamelliseren, laat kip afkoelen
2) Meng ingredienten dressing
3) Meng dressing met ingredienten salade
4) Serveer salade met kipblokjes en gehakte pinda's