dinsdag, december 27, 2011

groene appelsorbet met pain perdu, anijsbloemmetjes en goud


Voor 6 personen:

Brioche
1 ei
beetje volle melk
suiker
goud koekjes of gehakte nootjes
anijsbloemmetjes van koppert cress
2 granny smith appels
Ingrediƫnten

sap van 1/2 citroen
1,5 dl water
75 gram fijne kristalsuiker
1,5 el honing
ijsmachine
neteldoek

- Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijdt in partjes.
- Leg ze in citroensap en zet ze 1 uur in de diepvries.
- Verwarm intussen in een pan het water met suiker en honing op laag vuur tot de suiker is opgelost.
- Kook de siroop op halfhoog vuur 5 min.
- Pureer de ijskoude appels met citroensap zeer fijn.
- Roer de siroop erdoor, pureer nogmaals.
- Passeer de puree door een neteldoek, knijp goed uit.
- Draai het ijsmengsel in een ijsmachine tot ijs.
- Laat in vormpjes in vriezer opstijven.
- Haal 20 min. voor serveren uit de vriezer.
- Meng ei met beetje suiker en beetje melk.
- Snijdt balkjes van de brioche, haal door eimengsel en bak de wentelteefjes in een hete pan met klontje boter mooi bruin.
- Veeg de pan schoon met theedoek en voeg beetje suiker toe.
- Laat karamelliseren en haal de wentelteefjes hier doorheen.
- Leg op elk bordt een streepje koekjes of nootjes, 2 bolletjes ijs en een wentelteefje. Garneer met bloemmetjes.