Cherry bakewell tart
Boodschappen (voor 15 personen)
Kersen (mag diepvries) |
750 gr |
AH |
Bladerdeeg |
750 gr |
AH |
Poedersuiker |
200 gr |
AH |
Venkelknol |
1 stuk |
Groentekraam |
Clotted cream (te
vervangen door mascarpone) |
1 potje |
Speciaalzaak |
Boter (op kamertemperatuur) |
150 gr |
AH |
Ei |
3 stuks |
AH |
Amandelmeel |
150 gr |
AH |
Rum |
2 el |
Voorbereiden
1.
Ontdooi de
kersen.
2.
Verwarm de
oven voor op 200 graden.
3.
Mix 150 gram
poedersuiker met boter tot een licht en luchtig mengsel.
4.
Mix de eieren
er doorheen en daarna het amandelmeel en de rum.
5.
Bekleed 1 of
2 taartvormen met het bladerdeeg.
6.
Smeer de
frangipani uit over de bodems in een laag van 1 cm.
7.
Duw de kersen
in de frangipani.
Afronden
1.
Bak de taart
in de oven voor 20 tot 30 minuten tot deze goudbruin is.
2.
Haal de taart
uit de oven, leg er bakpapier op en daarop een houten plank en draai de taart
om.
3.
Leg de taart
op het bakpapier in een bakblik en bak deze nog 10 minuten in de oven voor 10
minuten om de bodem goed te garen.
4.
Laat de taart
afkoelen en draai deze dan om.
5.
Bestrooi met
poedersuiker en serveer met clotted cream en het groen van de venkel.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home