woensdag, augustus 15, 2012

Dragonroom met frambozencompote


Voor 4 tot 6 personen

250 gram frambozen
50 gram fijne tafelsuiker

200 ml room
200 ml volle melk
20 gram blaadjes dragon grof  gehakt
75 gram fijne tafelsuiker
7 grote eierdooiers

cacaopoeder

- leg frambozen in pan met antiaanbaklaag, strooi suiker erover, verhit tto frambozen uit elkaar gevallen zijn en het vocht is ingekookt
- laat afkoelen
- schep in 4 of 6 glazen een dun laagje compote en zet in koelkast
- verhit room, melk, dragon en 1 el suiker
- neem van vuur zodra het begint te koken en laat 20 min trekken
- klop eierdooiers en rest suiker licht en romig
- schenk roommengsel bij eierdooiers en roer tot het glad is
- zet het op laag vuur in pan met dikke bodem en blijf roeren tot de vla dik genoeg is
- schenk room door een zeef en verwijder dragon
- laat afkoelen, roer af en toe om een vel te voorkomen
- zet in koeling om op te laten stijven
- verdeel room over glazen
- bestrooi met cacaopoeder