woensdag, augustus 08, 2012

Gnocci van zoete aardappel en pastinaak met blauwe kaas en spinazie (4 grote eters)


500 g pastinaken, geschild
500 g zoete aardappels, geschild, in stukjes
2 el olijfolie
50 g pecorino, geraspt
175 g bloem + extra voor bestuiven
1 eierdooier van een groot scharrelei
25 g boter
600 g spinazieblaadjes
125 g blauwe kaas, verkruimeld
75 g pijnboompitten, geroosterd

- Verwarm de oven voor op 180c.
- Kook de pastinaak 3-4 min in kokend water met zout, giet af en leg met de zoete aardappel in een braadslede.
- Besprenkel met 1 el olie en rooster 30 min of tot ze gaar zijn.
- Pureer tot een glad mengsel.
- Laat in de kom afkoelen.
- Roer de pecorino met de bloem en eierdooier door de afgekoelde puree.
- Breng goed op smaak met zout en peper, schep een bol ter grote van een gehaktbal op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol voorzichtig tot een rol van 1,5 cm dik.
- Snijd de rol in stukjes, wentel elk stukje door de bloem en houdt apart.
- Herhaal dit met de rest van het mengsel.
- Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de gnocchi in delen 2-3 min tot ze naar de oppervlakte komen drijven.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een vergiet.
- Koel terug met koud water en houdt apart.
- Smelt de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spinazie een paar min tot de blaadjes zijn geslonken.
- Breng op smaak met zout en peper, schep uit de pan en zet apart.
- Verhit de rest van de boter en olie en bak de gnocchi een paar min tot ze lichtgoudbruin zijn.
- Verdeel de spinazie over de borden en bestrooi met de blauwe kaas en pijnboompitten.

Kan ook met winterwortel of knolselderij ipv pastinaak.



1 Comments:

At donderdag, augustus 09, 2012 9:56:00 p.m., Blogger Gemma said...

Yeah!! Dankjewel zussie

 

Een reactie posten

<< Home