Gnocci van zoete aardappel en pastinaak met blauwe kaas en spinazie (4 grote eters)
500 g pastinaken, geschild
500 g zoete aardappels, geschild, in
stukjes
2 el olijfolie
50 g pecorino, geraspt
175 g bloem + extra voor bestuiven
1 eierdooier van een groot scharrelei
25 g boter
600 g spinazieblaadjes
125 g blauwe kaas, verkruimeld
75 g pijnboompitten, geroosterd
- Verwarm de oven voor op 180c.
- Kook de pastinaak 3-4 min in kokend water
met zout, giet af en leg met de zoete aardappel in een braadslede.
- Besprenkel met 1 el olie en rooster 30
min of tot ze gaar zijn.
- Pureer tot een glad mengsel.
- Laat in de kom afkoelen.
- Roer de pecorino met de bloem en
eierdooier door de afgekoelde puree.
- Breng goed op smaak met zout en peper,
schep een bol ter grote van een gehaktbal op een licht met bloem bestoven
werkvlak en rol voorzichtig tot een rol van 1,5 cm dik.
- Snijd de rol in stukjes, wentel elk
stukje door de bloem en houdt apart.
- Herhaal dit met de rest van het mengsel.
- Breng een grote pan water met zout aan de
kook en kook de gnocchi in delen 2-3 min tot ze naar de oppervlakte komen
drijven.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en
leg ze in een vergiet.
- Koel terug met koud water en houdt apart.
- Smelt de helft van de boter in een koekenpan
op middelhoog vuur en bak de spinazie een paar min tot de blaadjes zijn
geslonken.
- Breng op smaak met zout en peper, schep
uit de pan en zet apart.
- Verhit de rest van de boter en olie en
bak de gnocchi een paar min tot ze lichtgoudbruin zijn.
- Verdeel de spinazie over de borden en
bestrooi met de blauwe kaas en pijnboompitten.
Kan ook met winterwortel of knolselderij
ipv pastinaak.
1 Comments:
Yeah!! Dankjewel zussie
Een reactie posten
<< Home