woensdag, augustus 15, 2012

Red (of blue) velvet cupcakes


60 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
150 gram super
1 ei
10 gram cacaopoeder
kleurstof, gebruik een pasta geen vloeistof van bijv. Wilton
1/2 theelepel vanilleextract
120 ml. karnemelk
150 gram bloem
1/2 theelepel zout
zakje bakpoeder
1 theelepel wittewijn azijn

300 gram poedersuiker
50 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
125 gram philadelphia

cupcakeblik voor 12 cupcakes
cupcake backing cups

- verwarm de oven op 170 graden
- mix de voter met suiker tot het een romige fluffy massa is
- voeg ei toe en mix
- mix apart cacaopoeder, kleurstof en vanilla extract
- meng bloem met bakpoeder
- voeg dit toe aan de botermix en meng goed
- voeg de helft van de karnemelk toe, mix
- voeg de helft van de bloem toe, mix
- herhaal dit voor de rest van de karnemelk en de bloem
- voeg zout en azijn toe en mix
- schep het mengsel in de cupcake houders, niet helemaal volscheppen
- bak in de oven voor 20 tot 25 minuten
- laat de cupcakes afkoelen
- mix voor de frosting boter met poedersuiker
- voeg philadelphia toe en mix
- als de cupcakes afgekoeld zijn kun je met de bolle kant van een lepel de frosting toevoegen