Sateh Kambing, sateh babi, ajam
Kambing (geit):
1 kg geitenvlees
3 theel. tamarinde
1 theel. limoensap
4 rode pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirie nootjes
125 gr drooggebakken geraspte kokos
1 eetl. gula djawa
1 theel. zout
2 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
1 stukje gember van ca. 1 cm
1/2 theel. trassi
1 eetl. ketjap manis
3 theel. tamarinde
1 theel. limoensap
4 rode pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirie nootjes
125 gr drooggebakken geraspte kokos
1 eetl. gula djawa
1 theel. zout
2 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
1 stukje gember van ca. 1 cm
1/2 theel. trassi
1 eetl. ketjap manis
Babi (varken):
500 gram schouderkarbonade zonder bot
500 gram speklapjes zonder zwoerd
1 grote gesnipperde ui
1 grote teen knoflook
1 theel.. ketoembar
1 theel. djinten
1 theel. koenjit en een 1 /2 theel. laos
2 theel. gula djawa
½ kopje santen
1 theel. sambal
2 eetl. ketjap manis
500 gram speklapjes zonder zwoerd
1 grote gesnipperde ui
1 grote teen knoflook
1 theel.. ketoembar
1 theel. djinten
1 theel. koenjit en een 1 /2 theel. laos
2 theel. gula djawa
½ kopje santen
1 theel. sambal
2 eetl. ketjap manis
Ajam (kip):
Maak van het vlees mooie blokjes van ong. 1cm. x 1 cm.
Maal bovenstaande ingrediënten.
Meng het vlees met de marinade en laat overnacht staan.
Week stokjes in water.
Rijg vlees aan stokjes en bak op bbq.
1 Comments:
Het was weer superlekker!
Een reactie posten
<< Home